בית פרטי בפתח תקוה

עקב נזילה חמורה שגרמה לנזקים רבים, הוחלט על שיפוץ, שדרוג ורענון הבית.

חמימות, פשטות ונוחות היו הקו המנחה בעיצוב בית זה. לא מנצנץ ומנוכר, שיהיה פונקציונאלי ושישרת נאמנה את בני הבית. בקומה הראשונה הותקן פרקט עץ אלון כפרי במראה פראי שמאחד את החלל הגדול ומקנה חמימות מזמינה. הקומה הראשונה מחולקת לשני אגפים: מימין- המטבח, פינת האוכל והאי ביניהם מתוכננים בחלל משותף ומשלימים זה את זה בקו העיצובי. המטבח שודרג. נבחר חיפוי קיר דומיננטי משלים את הקו העיצובי של הארונות במראהו המסיבי והמרשים. חלק מהחזיתות נצבעו בחום-אפרפר כהה שמוסיף עומק ועניין ומשתלב עם חיפוי הקיר. מצד שמאל לדלת הכניסה לבית משתרע חלל הסלון ברוב הדרו. למרות גודלו של החלל הוא משרה חמימות ואינטימיות. הוא מוקף בויטרינות גדולות המשקיפות לגינה ועטופות בוילונות רכים שנשפכים ומשלימים את התחושה הביתית העוטפת . הקומה העליונה היא קומת חדרי השינה. שולב בקומה זו גם חלל משותף שמשמש כפינת משפחה עם פינת עבודה שתחומה במשרבייה והרבה נגרות מותאמת למשחקים ואחסון. החדר של רומי, תוכנן והותאם לנסיכה החמודה בגוון לבן עם נגיעה של ורוד פודרה עדין ורומנטי. החדר אובזר באקססוריז מושלמים על ידי אורית וילקר-מעצבת חדרי ילדים. אגף השינה של ההורים תוכנן בסגנון רומנטי, אלגנטי ונעשה שימוש בצבעוניות מאופקת, שלווה ורומנטית. נגרות מותאמת בדיוק במידה תוכננה. החדר נושק למרפסת וחלון ויטרינה גדול מזמן את החוץ פנימה. בחדר הרחצה של הילדים, האמבטיה הוחלפה במקלחון מפנק. הצבע הכחול ושגעת המשושים העליזים שולטים בשילוב עם אריחים דמויי עץ. הקומה הזו הוותה אתגר תכנוני לא פשוט בשל הקורה התומכת שעוברת בכל הקומה והחדרים והיא זו שהכתיבה את תכנון הנגרות והעמדת הריהוט בחלל.

צילום: Moran Visel- my story sudio